Møt Said, vår Talent Acquisition Specialist

Said har alltid vært en energisk og sosial person, og dette ledet han inn til salgsverden.

Allerede som 15-åring begynte Said sin salgskarriere og startet som møtebooker. Han ble raskt lagt merke til og headhuntet av andre selskaper. Fra 1998 til 2005 jobbet han som selger i både b2b og b2c markedet. Fra 2005 til 2013 tok han på seg ulike roller som teamleder, salgsleder og til slutt salgssjef, med budsjettansvar for over 20 konsulenter.

Etter å ha jobbet som salgsleder en god stund, innså Said at det var på tide med noe nytt. Han stilte seg selv spørsmålet «Hvor lenge orker du å jobbe som salgsleder?». Det krever mye mot og viljestyrke for å tre inn i en helt ny bransje – rekruttering og bemanning!

Siden 2014 har Said jobbet i rekrutteringsbransjen. Hans ønske var å hjelpe bedrifter med å finne de rette talentene. «Det som driver meg, er å få unge mennesker til å tørre å satse på seg selv og sin karriere. Jeg finner så enormt mye glede i å se det lille glimtet i øynene til kandidatene mine når de endelig begynner å tro på seg selv, og se sin egen verdi. Da føler jeg at jeg bidrar med noe viktig i samfunnet. Noe som betyr noe for noen».

Som ung følte Said at vi mennesker er ment for noe større enn hva vi selv tror. «Hvor mange ganger har du ikke sett en stillingsannonse og tenkt «Jeg er ikke god nok for denne jobben». Vi skaper begrensninger for oss selv. Da jeg var ung og kom over noe som gjorde meg usikker tok jeg tak i det med en gang. Jeg ønsket å lære og komme over usikkerheten, slik at den ikke hadde noe kontroll over meg mer. Skaper jeg begrensninger nå kommer jeg til å ta det med meg videre i karrieren, tenkte jeg. Fjerner jeg det med en gang vil jeg kunne utvikle meg og bli bedre mye raskere».

Said startet som rådgiver hos Dreamwork i 2020!

«Vi jobber tett sammen og alle kjenner på en yrkesstolthet som handler om å gjøre sitt ytterste, og løfte hverandre frem.»

Said jobber i avdelingen Dreamwork Talents sammen med sine dyktige kollegaer Ida, Amanda og Suada. Denne avdelingen spesialiserer seg hovedsakelig på å hjelpe unge talenter med å få sine første salgsjobber. Med sin brede erfaring innen salgsverden var det ingen tvil om at Said ville bli en verdifull ressurs for avdelingen.

Rådgiverne på Dreamwork Talents har selv en lang historie som selgere, så de vet akkurat hvordan en salgshverdag faktisk ser ut. «Vi har selv jobbet i bransjene vi rekrutterer til i en god del år, så vi vet veldig godt hvilke profiler som passer inn med bedriftene vi rekrutterer til. Vi er alltid åpne og ærlige i prosessene våre, og kvalitet er ekstremt viktig for oss.»

En vanlig arbeidsdag for Said involverer et mangfold av intervjuer og møter. Han er også ofte ute hos kundene og kandidatene sine. «På avdelingen har vi et veldig tett samarbeid og alle kjenner på en yrkesstolthet som handler om å gjøre sitt ytterste, og løfte hverandre frem. Vi jobber tett med kundene og følger opp kandidatene våre med jevne mellomrom. Vi sitter like mye ute hos kunden og kandidatene våre som vi er på vårt eget kontor. Dette er for å skape en god relasjon og tillitt, slik at alle føler seg sett og hørt. Mange unge profiler er gjerne nervøse for sin første jobb og da er det viktig for oss å være en god støttespiller, og en trygghet for de.»

«For meg handler det om å få de unge til å forstå at det finnes muligheter for dem der ute, selv om det ikke alltid ser slik ut»

Jeg kan daglig kjenne meg igjen i kandidatene mine. Jeg var også ung en gang i tiden og da hadde jeg ingen som veiledet meg eller viste meg mulighetene som fantes der ute. Det er så mange unge mennesker som søker på en haug med jobber uten å få noe svar. Den følelsen av at det alltid er noen som er bedre eller som har mer erfaring. Det er en kjip følelse som jeg ikke unner noen å kjenne på. For meg handler det om å få de unge til å forstå at det finnes muligheter for dem der ute, selv om det av og til ikke ser slik ut.»

Hvorfor valgte du Dreamwork som arbeidsplass?

Avslutningsvis spurte vi Said hva det var som gjorde at han ønsket å jobbe hos oss.

Da jeg var i intervjuprosess med Dreamwork, gjorde jeg litt research om bedriften, menneskene som jobbet der og de inspirerende kundene de samarbeidet med. Basert på dette, innså jeg at jeg hadde noe verdifullt å tilføre.

Jeg elsker kulturen i Dreamwork, samholdet og det at vi alle heier på hverandre til enhver tid. Vi satser også mye på markedsføring noe jeg ikke hadde sett så mye av tidligere. Jeg føler bedriften er fremoverlent i markedet og tør å teste nye ting. Denne reisen måtte jeg bare være med på, tenkte jeg. Denne fantastiske gruppen av dedikerte, profesjonelle mennesker ville jeg også være en del av.

Har du ikke funnet drømmejobben eller drømmekandidaten enda? Kanskje vi kan hjelpe deg?