Møt Dag, vår styreleder og COO

Digital Marketer

Lisa Semb

Publisert

18 mars 2024

Lesetid

Dag har en solid bakgrunn fra forsvaret som offiser og har etter avsluttet karriere der jobbet 23 år i olje- og gassbransjen. I den første halvdelen av denne perioden jobbet han i Topside-miljøet, før han deretter gikk videre til Subsea-miljøet. Gjennom årene har Dag hatt ansvar for fagområder som kvalitetsstyring og informasjonsforvaltning, med hovedansvarsområder innen prosessforbedringer og informasjonsforvaltning.

For rundt 13 år siden bestemte Dag seg for at det var på tide å gjøre noe helt annet. Han besluttet at han ønsket å jobbe med mennesker i og tredde derfor inn i rekrutteringsbransjen. Her jobbet han først på fulltid som hodejeger og gikk etter hvert videre til å bli som avdelingsdirektør i et rekrutteringsbyrå.

Så kom tiden for å utfordre seg selv og Dag bestemte seg for å bli med på å starte opp noe eget. I 2016 var han med å grunnlegge Dreamwork, hvor han nå sitter som styreleder og COO.

«Det har vært litt av en reise og jeg ville aldri vært der jeg er i dag uten Dreamwork og alle de fantastiske menneskene jeg har møtt på veien.»

«Arbeidsdagen består av alt fra operasjonelle prosesser til tyngre rekrutteringsprosesser»

I tillegg til å ha ansvar for operasjonelle prosesser, engasjerer Dag seg aktivt i rekrutteringsarbeidet. Hans operative rolle innebærer spesielt fokus på rekruttering til lederstillinger, krevende roller innen salgsbransjen, samt stillinger som befinner seg i skjæringspunktet mellom salg og teknisk fagkunnskap.

«Vi ønsker å se mennesker lykkes. Det er drivstoffet til et rekrutteringshjerte.»

Det som driver Dag mest i sin arbeidshverdag er det å få jobbe med mennesker i fokus.

«Jeg tror vi alle har våre lidenskaper og hjertesaker i denne bransjen, men at vi deler den samme lidenskapen for at mennesker skal stå i fokus, det er jeg helt sikker på. Vi ønsker å se mennesker lykkes. Det er drivstoffet til et rekrutteringshjerte. For meg er det viktig at vi ikke bare er en organisasjon som leverer ut mennesker, men at vi hver eneste dag jobber for den perfekte matchen mellom kunde og kandidat. Kundene våre skal få den kompetansen de trenger, som tilfører vekst til selskapet og kandidaten skal få drømmejobben, hvor personen får mulighet til å vokse og utvikle seg i karrieren.»

Kommunikasjon er også noe Dag brenner for, og han mener det er essensielt for å lykkes i rekrutteringsbransjen.

«Det å holde kunder og kandidater oppdatert gjennom hele rekrutteringsprosessen er så viktig. Derfor ønsker jeg å rapportere til både kunder og kandidater så ofte som mulig i løpet av prosessene våre. Det har vært viktig for meg at alle våre arbeidsprosesser gjenspeiler dette, og at alle parter sitter igjen med følelsen av at kommunikasjonen har vært tydelig hele veien. Både vi og kundene har et fellesansvar for å sikre at prosessene føles trygge og gode for kandidatene. Det finnes ingenting mer sårbart enn å dedikere seg fullt til en jobbsøkerprosess og å vente spent på å få høre om man får jobben eller ikke. Som kandidat investerer man mye tid, krefter og følelser i en jobbsøkerprosess, og det minste vi kan gjøre for dem er å sørge for at de føler seg ivaretatt, verdsatt og oppdatert gjennom alle deler av prosessen.»

Hvorfor Dreamwork?

Dag valgte å fortsette sitt arbeid med rekruttering fordi han ønsket å fortsette å jobbe med mennesker i sentrum.

«Det som appellerte mest til meg med tanken om å være med på å starte Dreamwork, var muligheten til å engasjere meg i alle aspekter av selskapet internt, samtidig som jeg kunne jobbe med forretningsutvikling. Jeg ønsket å være med på å bygge noe fra start, og tiden føltes riktig, både med erfaringene jeg hadde bygget meg opp i løpet av mange år i arbeidslivet og lærdommene jeg hadde med meg. Det er ikke alltid like enkelt å forlate det man er vant til og hoppe ut i gründerverden, men jeg var så skråsikker i valget mitt når det gjaldt Dreamwork, og jeg har aldri sett meg tilbake.»