Headhunter

Med hovedkontor i Oslo, leverer vi våre tjenester til kunder i hele landet. Våre hodejegere er spesialister innen kommersielle stillinger og sørger for at vi finner de rette talentene til din bedrift. Vi jobber proaktivt og benytter oss flittig av digitale verktøy for å komme i kontakt med de dyktigste kandidatene – også de «passive søkerne».

Hva gjør en headhunter?

Jobben til en headhunter, eller hodejeger som det kalles på norsk, er å finne egnede kandidater til en stilling. Dette også ofte uten at stillingen er utlyst.

Selve faget headhunting, handler om å oppsøke og kontakte dyktige personer med høy kompetanse slik at bedrifter får fylt spesifikke stillinger med de som er best kvalifiserte. I motsetning til rekruttering, er denne personen som blir headhuntet ofte allerede ansatt i andre bedrifter. Det vil si at den innleide hodejegeren fungerer som et bindeledd mellom bedriften og kandidaten slik at bedriften får topptalenter på plass raskt og effektivt.

Konsulentene våre har en mangfoldig yrkesbakgrunn innen kommersielle stillinger, og har jobbet mange år med både headhunting og rekruttering. Dette gjør at vi vet akkurat hva vi skal se etter i samsvar med dere, når det kommer til personlige egenskaper, ambisjoner og profesjonell kompetanse. Samtidig har vi et omfattende nettverk med mange kontakter, og kjennskap til de beste innen kommersiell industri. Våre konsulenter har jobbet mange år med rekruttering og headhunting og har en sammensatt yrkesbakgrunn.

dreamwork-hva-gjør-en-headhunter
dreamwork-om-oss-3

Hvordan jobber Dreamwork med headhunting?

Først og fremst starter vi med å kartlegge din bedrifts rekrutteringsbehov ved å utføre en behovsanalyse. Det består blant annet av at vi blant annet setter oss inn i hva dine fremtidsmål er, samt hva slags person du ser etter, slik at så vi er sikre på at vi finner rett person til din bedrift.  Deretter kartlegger vi hva som skal til for å lykkes i stilling, eventuelle utfordringer og hvordan dere måler suksess. Ut ifra dette vil våre hodejegere utarbeide en kandidat- og stillingsprofil, som jobbes nøye med for å finne rett kandidat, før intervjuprosessen starter. Alt etter hva vi har blitt enige om, kan disse gjøres av oss eller dere, eller vi kan være med dere. Dette handler litt med hvor komfortable dere er, og hva dere måtte ønske. Uansett tar vi av oss det å forberede kandidaten på detaljer og hva den kan forvente under intervjuprosessen, slik at den er mest mulig forberedt på hva rollen innebærer og at deres bedrift og den potensielle kandidaten er en best mulig match.

Vi nevnte litt tidligere at vi spesialiserer oss på kommersielle stillinger, og det er for at vi streber å være din beste samarbeidspartner, noe som kan være utfordrende om vi skal fokusere på alt. Derfor fokuserer vi kun på disse fagområdene. I tillegg sikrer dette oss, med vår lidenskap og nettverk, at vi holder oss godt oppdaterte innen fagområdet og informert om de beste kandidatene i markedet.

Når bør din bedrifte velge headhunting?

Så, når bør en bedrift velge headhunting? Som tidligere nevnt er altså headhunting rettet mot spesialkompetanse og ofte kandidater som allerede er ansatt i en annen bedrift. Du kan derfor tenke på hodejegere som talentspeidere - de bruker et bredt spekter av midler for å søke etter og identifisere den perfekte kandidaten. For oss i Dreamwork er det viktig å være innovative og vi jobber derfor kontinuerlig for å være først ute når det kommer til nye og spennende måter å tenke på. Dette sikrer deg de beste medarbeiderne. Ved da å bruke en headhunter får du den mest ideelle kandidaten, eller kandidatene, levert direkte til deg. Du unngår dermed feilansettelser, noe som kan få flere uheldige konsekvenser. For å oppsummere kort om headhuntere:

  • Headhuntere jobber proaktivt for å nå ut til de best mulige kandidatene, i stedet for å vente på at de skal søke. 
  • De er ofte mer fokuserte i sin tilnærming, hvilket vil si at de setter søkelys på en stilling av gangen, slik at de kan finne den kandidaten som passer best til den spesifikke stillingen.
  • Hodejegere finner det rette talentet, uavhengig om de er allerede ansatt, aktive søkere, og hvor de er – deretter får de kandidaten interessert i stillingen.
headhunter-nar-bor-en-bedrift-velge-headhunting

Høres dette interessant ut, eller lurer du på noe mer?

Det å finne det rette talentet er ikke alltid like enkelt, men det å bygge et sterkt team er nøkkelen til suksess. Headhunterne våre i Dreamwork vet hvordan de skal finne den mest relevante og passende kandidaten for hver rolle og plassering.

Høres dette ut som noe din bedrift trenger? Ta kontakt - så kan vi snakkes nærmere