Headhunter

Fra vårt hovedkontor i Oslo leverer vi rekrutterings- og bemanningstjenester over hele landet. Våre hodejegere er spesialister innen kommersielle stillinger og sørger for at vi finner de rette talentene til din bedrift. Vi benytter oss av digitale verktøy for å komme i kontakt med de dyktigste kandidatene – også de «passive søkerne».

Dreamwork retail emelie
Play Video

Chief talent sourcer: Eivind Namløs forklarer hvordan Dreamwork jobber med rekruttering

Hva gjør en headhunter?

Jobben til en headhunter, eller hodejeger som det kalles på norsk, er å finne egnede kandidater til en stilling. Dette også ofte uten at stillingen er utlyst.

Selve faget headhunting, handler om å oppsøke og kontakte dyktige personer med høy kompetanse slik at bedrifter får fylt spesifikke stillinger med de som er best kvalifiserte. I motsetning til rekruttering, er personen som blir headhuntet ofte allerede ansatt i andre bedrifter. Det vil si at den innleide hodejegeren fungerer som et bindeledd mellom bedriften og kandidaten slik at bedriften får topptalenter på plass raskt og effektivt.

Konsulentene våre har bred yrkesbakgrunn innen kommersielle stillinger, og har jobbet mange år med både headhunting og rekruttering. Dette gjør at vi vet akkurat hva vi skal se etter i samsvar med dere, når det kommer til personlige egenskaper, ambisjoner og profesjonell kompetanse. Samtidig har vi et omfattende nettverk med mange kontakter, og kjennskap til de beste innen kommersiell industri.

Headhunter
Dreamwork

Hvordan jobber Dreamwork med headhunting?

Først og fremst starter vi med å kartlegge din bedrifts rekrutteringsbehov ved å utføre en behovsanalyse. Det består blant annet av at vi  setter oss inn i hva dine fremtidsmål er, samt hva slags person du ser etter, slik at vi er sikre på at vi finner rett person til din bedrift.  Deretter kartlegger vi hva som skal til for å lykkes i stilling, eventuelle utfordringer og hvordan dere måler suksess. Ut ifra dette vil våre hodejegere utarbeide en kandidat- og stillingsprofil, som jobbes nøye med for å finne rett kandidat, før intervjuprosessen starter. Alt etter hva vi har blitt enige om, kan disse gjøres av oss eller dere. Vi kan også kjøre intervju sammen med dere, ettersom hva dere måtte ønske. Vi tar oss av det å forberede kandidaten på detaljer og hva den kan forvente under intervjuprosessen, slik at kandidaten er mest mulig forberedt på hva rollen innebærer og at det blir en best mulig match.

Vi fokuserer på disse fagområdene. Med vår lidenskap og bredt nettverk, holder vi oss godt oppdaterte innen fagområdet og er alltid informert om de beste kandidatene i markedet.

Når bør din bedrift velge headhunting?

Så, når bør en bedrift velge headhunting? Som tidligere nevnt er headhunting rettet mot spesialkompetanse og ofte kandidater som allerede er ansatt i en annen bedrift. Du kan derfor tenke på hodejegere som talentspeidere - de bruker et bredt spekter av midler for å søke etter og identifisere den perfekte kandidaten. For oss i Dreamwork er det viktig å være innovative og vi jobber kontinuerlig for å være først ute når det kommer til nye måter å tenke på. Dette sikrer deg de beste medarbeiderne. Ved å bruke en headhunter får du den mest ideelle kandidaten, eller kandidatene, levert direkte til deg. Du unngår feilansettelser, noe som kan få flere uheldige konsekvenser. For å oppsummere kort om headhuntere:

  • Headhuntere jobber proaktivt for å nå ut til de best mulige kandidatene, i stedet for å vente på at de skal søke.
  • De er ofte mer fokuserte i sin tilnærming, hvilket vil si at de setter søkelys på en stilling av gangen, slik at de kan finne den kandidaten til den spesifikke stillingen.
  • Hodejegere finner det rette talentet, uavhengig om de allerede er ansatt, aktive søkere, og hvor de er – deretter får de kandidaten interessert i stillingen.

Vi bruker et verktøy som kalles Dreamwork Assessment, som analyserer soft skills. Soft Skills, eller myke ferdigheter, måler ferdigheter som tilhører kandidatens personlighet. Ved å teste kandidaten på denne måten, henter vi ut et sett med rapporter som vi bruker til å skrive en analyse av kandidaten, som deretter brukes som basis i dybdeintervju. Dette gjør også at man får et bedre bilde av kandidaten som en helhetlig person før man gjør en eventuell ansettelse. Hvilket gjør at dere som bedrift har bedre forutsetninger for å lykkes med rekrutteringen på første forsøk.
 Hvis du er nysgjerrig på hvordan rapportene ser ut kan du laste ned denne eksempelrapporten. Alle rådgiverne er sertifiserte i å bruke og tolke personlighetsanalysene (og eventuelle evnetester), med jevnlig kursing hos vår leverandør.

Salg og kundeservice rekruttering og bemanning

Høres dette interessant ut, eller lurer du på noe mer?

Det å finne det rette talentet er ikke alltid like enkelt, men det å bygge et sterkt team er nøkkelen til suksess!

Høres dette ut som noe for deg og din bedrift? Ta kontakt for en uforpliktende prat