Møt Emilie, vår Talent Acquisition Specialist

Emilie har en bachelorgrad i organisasjonspsykologi, HR og ledelse fra BI. Interessen for å jobbe med mennesker innad i organisasjoner kom allerede da hun gikk på videregående og hadde psykologi som valgfag.

«Mitt første dypdykk i HR-faget var på studiet, der jeg innså hvor viktig dette var for organisasjoner. Rekruttering ble en nøkkelinteresse, spesielt etter å ha oppdaget de psykologiske metodene som kan avdekke de beste kandidatene. Å finne rett person til rett stilling, med en solid og strukturert prosess, ble min lidenskap. Menneskene i en organisasjon utgjør den viktigste ressursen selskapene har, og jeg ønsker å bidra til at selskaper får akkurat den kandidaten de er på jakt etter.»

Mot slutten av studietiden var Emilie på jakt etter en relevant jobb og søkte på en stilling som Dreamwork hadde utlyst. Etter å ha vært gjennom rekrutteringsprosessen fikk hun jobbtilbud i april 2022. I løpet av året sitt hos Dreamwork har hun fått øynene mer opp for HR-faget på et større perspektiv, etter uendelige samtaler med kandidater. Hun ønsker å heve kompetansen sin innen HR for å bidra til enda flere meningsfulle ansettelser, og skal derfor ta en master i strategisk HR på Høyskolen Kristiania samtidig som hun jobber deltid hos oss.

«Vår proaktive tilnærming er vår hemmelighet»

Emilie jobber i avdeling Dreamwork Financials, sammen med hennes dyktige kollegaer Maria og Molly. Rådgiverne i Dreamwork Financials har spesialisert seg innen bank, finans og regnskap, men leverer også rekruttering på høyt nivå til stillinger innen markedsføring, HR og ledelse. Alle rådgiverne på teamet driver hele rekrutteringsprosessen selvstendig fra A til Å, men jobber alltid i team for å sikre den beste kvaliteten på prosessen.

«Vår proaktive tilnærming er vår hemmelighet. Gjennom kontinuerlige samtaler med mulige kandidater, bygger vi et stort nettverk som gir oss en unik fordel. Selv om vi ikke aktivt jobber med en spesifikk stilling, har vi alltid kontakt med de beste talentene, slik at når kundene først får behovet kan vi allerede ha den rette matchen klar. Vi kartlegger kandidatene sine forventninger og karrieremål tidlig i prosessen, slik at vi sikrer at det blir en perfekt match mellom kandidat og bedrift.»

Emilie forteller at hun opplever at det er mange kunder som kommer med dårlig erfaring fra tidligere rekrutteringsbyråer. «Det har ofte ikke blitt lagt en tydelig forventningsavklaring i forkant av prosessen og ikke vært en god nok kommunikasjon gjennom samarbeidet. Derfor er det viktig for oss og alltid starte med et grundig oppstartsmøte, der vi klargjør krav og forventninger. Vi har jevnlig dialog med kunden på hvordan prosessen ligger an. Det er alltid lavterskel på å plukke opp telefon både for oss og for kunden dersom det dukker opp spørsmål underveis, slik at vi oppnår en gjensidig tillitt til hverandre.»

«Jeg ønsker å bli kjent med mennesket bak cv-en»

«Det som gir meg mest i hverdagen er det at jeg får muligheten til å jobbe med mennesker og jeg ønsker veldig gjerne å bli kjent med mennesket bak cv-en. Jeg setter gjerne av 15-20 minutter ekstra i intervjuene mine bare for å lytte til kandidatene. Alle mennesker fortjener lik respekt i prosessen og dette er kjernen til min tilnærming. Jeg tilpasser meg hver enkelt rekrutteringsprosess fordi hver eneste kandidat er unik. Jeg elsker å gi det lille ekstra, skape relasjoner og hente ut det beste i hver kandidat.»

Emilie er spesielt opptatt av å ivareta kandidater som får avslag. «Jeg tar meg god tid til å lytte til dem, stiller oppfølgingsspørsmål og forteller dem hva de kan forbedre til neste prosess. Dette tar jeg også med meg inn på kundesiden. Å forstå selskapets behov er minst like viktig som å bli ordentlig godt kjent med representantene av selskapet. På denne måten kan vi få til en gjensidig respekt og tillitt til hverandre.»

Rekruttering innen finans, bank og regnskap, markedsføring, HR og ledelse

Hvorfor valgte du Dreamwork som arbeidsplass?

Avslutningsvis spurte vi Emilie hva det var som gjorde at hun ønsket å jobbe hos oss.

«Mitt første møte med Dreamwork var gjennom rekrutteringsprosessen deres og dette ga meg et utrolig godt førsteinntrykk. Prosessen var profesjonell, strukturert og oppfølgingen var gjennomgående god. Dette ga meg tillitt til deres arbeidsmetoder og kundetilnærming.»

Dreamwork fremstod for Emilie som et selskap som ikke var redde for å snu seg og teste ut nye metoder. «Markedet er dynamisk og i stadig endring, og jeg liker at selskapet ikke er redd for å snu seg deretter. Det som virkelig falt i smak hos meg var at det aldri er noe som er så spikret at man ikke kan komme med forslag til forbedringer. Det er alltid åpent for at hvem som helst i bedriften kan komme med innspill.»

«Mitt første møte med alle rådgiverne i Dreamwork var imponerende. Alle sitter på dyp kompetanse innenfor de spesifikke fagfeltene de rekrutterer ut til. Dette gjør at prosessene blir gjennomført på en profesjonell måte med dyp faglig tyngde. Alle er veldig villige til å dele kompetansen sin med hverandre. Det ligger et underliggende ønske om å spille hverandre gode og hele på hverandres suksesser. Selv om man tilhører en spesifikk avdeling, er det aldri noe i veien for å bistå en annen avdeling om de skulle trenge det.»

Har du ikke funnet drømmejobben eller drømmekandidaten enda? Vi kan hjelpe deg!