Skal en av dine ansatte ut i foreldrepermisjon eller langtidssykdom?

Vi er et rekrutterings- og bemanningsbyrå, og vi jobber med å finne de beste kandidatene til deres behov. Tidligere har vi skrevet om forskjellen mellom rekruttering og bemanning, for å hjelpe din bedrift med å velge det som passer deres behov best. Vi har også skrevet et blogginnlegg om forskjellen mellom et vikarbyrå og et bemanningsbyrå. I dette innlegget skal vi gå nærmere inn på bemanning ved foreldrepermisjon og langtidssykdom. 

Alle bedrifter kommer før eller senere til perioden hvor en av sine ansatte, enten skal ut i foreldrepermisjon, eller blir langtidssykemeldt. Noen ganger kan disse hendelsene komme brått på og behovet for nye ansatte blir stort. I en hektisk hverdag, er det ikke alltid like enkelt å gjennomføre en rekrutteringsprosess på egenhånd, og det er ikke nok ressurser tilgjengelig. For å sikre at dere får inn de dyktigste kandidatene, i perioden dere ønsker bemanning, kan dere ta i bruk et bemanningsbyrå. Våre dyktige, spisskompetente rådgivere har flere års erfaring med å hente inn de beste kandidatene, og til enhver tid møte kundens forventninger. De vil finne akkurat de kandidatene dere trenger, enten om det skulle være foreldrepermisjon eller sykdom. 

 

Fordelene med å ta i bruk et bemanningsbyrå til foreldrepermisjon og langtidssykdom 

Det finnes flere fordeler for din bedrift med å ta i bruk et bemanningsbyrå når det kommer til foreldrepermisjon, og langtidssykdom. Det følger mye jobb med å drive en bedrift, på samme måte som det følger mye jobb med å ansette nye kollegaer. I en hektisk periode med permisjoner vil det være lønnsomt for deg å hente inn profesjonell hjelp. Du vil både spare penger og tid, samtidig som du kan stole på at du vil få inn dyktige kandidater. Grunnen til at det ofte er kostnadseffektivt for dere å velge et bemanningsbyrå er fordi det gjerne er en daglig leder som tar seg av rekrutteringsprosessen. I denne perioden må daglig leder sette en del av sine arbeidsoppgaver til side. En rekrutteringsprosess tar tid og det går gjerne mange timer til søk etter kandidater, flere intervjurunder, referansesjekk og oppfølging av kandidatene. Vi har rådgivere som er spesialister på søk og annonsering. De vet akkurat hvilke plattformer kandidatene er til stede på og har flere års erfaring med å finne de riktige menneskene.  

Derfor er det en fordel både for kandidaten og kunden å ha Dreamwork i ryggen. Vi går dypt inn for å finne kandidatene som passer inn med det kunden er på utkikk etter. I bemanningsperioden vil rådgiverne ta seg av alt som omhandler medarbeidersamtaler, oppfølging og lønn, slik at du kan fokusere på å bli kjent med dine nye ansatte.  

Kandidatene har en trygghet hos Dreamwork når de leies ut via oss. Bemanning i form av foreldrepermisjon varer over en lengre periode. For mange kan det være sårt å skulle forlate kollegaene, arbeidsoppgavene og jobben etter å ha kommet godt inn i det. Da hjelper det veldig å ha et bemanningsbyrå i ryggen som hjelper deg videre inn i en ny stilling, istedenfor å stå der alene med cv-en i hånden.  

Er du kommet i den perioden hvor en av dine ansatte skal ut i foreldrepermisjon, eller sykemeldes? Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere. Vi hjelper deg mer enn gjerne med bemanningsprosessen.