Usikker på hvilken jobb du ønsker?

Når du skal søke jobb er det en del vanskelig spørsmål du må tenke gjennom – alt fra jobblokasjon til hvilket lønnsnivå du ønsker å legge deg på. Men helt i begynnelsen kan det være utfordrende å finne ut akkurat hvilken bransje og jobb du ønsker. 

Derfor kan det være lurt å søke råd fra andre når du skal gjennom en slik prosess, men hvem skal du egentlig spørre om råd? Hvem kan hjelpe deg på veien mot å faktisk finne drømmejobben og hvordan foregår prosessene? Her kommer to forslag til hjelpere du kan bruke når du skal søke jobb:

1. Folk som har vært i dine sko

Hvem har vært i en lignende situasjon til den du er i akkurat nå? Tenk på folk du kjenner som har vært i samme eller lignende jobb, bedrift eller industri. Dette kan være tidligere kolleger, venner eller familie og deres nettverk.

Du kan også få gode karriereråd ved å lese blogger og forum. Du kan være anonym i disse nettverkene og spørre om råd vedrørende karrierebeslutninger du står overfor. Formulerer du deg riktig kan du bli overrasket over hvor nyttig disse nettsamfunnene kan være. LinkedIn har også en karriereråd-funksjonalitet hvor du skriver inn hvilken sektor du er interessert i, og du kobles til fagfolk som kan hjelpe deg.

2. En rekrutterer

Snakk med en profesjonell rekrutterer. De har førstehånds erfaring med å plassere folk i de typer roller du vil ha, de vet virkeligheten av å jobbe i dem, og de behandler all informasjon konfidensielt.

Vi anbefaler deg å registre deg hos et rekrutteringsbyrå. Ta et møte med en veileder for å diskutere hvilke typer roller du ønsker deg. Det er viktig at du oppgir hvilke typer organisasjoner du kunne tenke deg jobbe for, hvilken type kultur du trives i, og hva du ønsker å oppnå med din karriere.

 

Etter du har funnet jobb å søke på

Når du har funnet ut av hvilken stilling eller stillinger du ønsker å søke på, er det viktig å skrive en god CV, og husk at denne må tilpasses hver stilling du søker på slik at den er mest mulig relevant. Deretter er selvfølgelig målet å få jobben, men først må du gjennom jobbintervju. Heldigvis har vi skrevet om STAR teknikken som kan brukes under intervju. Er du interessert i år finne ut av hva som finnes av ledige stillinger kan du sjekke det her!

Husk, ingen kjenner deg bedre enn deg selv og det er din beslutning. Du må søke gode råd, men ikke glemme å lytte til den lille stemmen i hodet ditt, og hva du ønsker å få ut av din karriere.