5 tips til hvordan du som jobbsøker kan forberede deg til et jobbintervju

Jobbintervju kan være noe av det mest nervepirrende og stressende vi mennesker må gjennom, men det er også noe vi alle må gjennomføre fra tid til annet.

Som det meste kan det å være godt forberedt roe ned nervene dine og gjøre at du føler deg tryggere, og mer selvsikker når du skal inn i jobbintervjuet ditt.

Her kommer mine 5 beste tips som kan hjelpe deg med å forberede deg til jobbintervjuet ditt:

  1. Gjør research om bedriften du skal på intervju til på forhånd! Dette kan gjøre at du føler deg tryggere i selve jobbintervjuet. Det viser også din potensielle fremtidige arbeidsgiver at du virkelig ønsker jobben og har tatt deg tid til å gjøre grundig forarbeid.
  2. Velg et antrekk du føler deg komfortabel i og som står i stil med bedriften du skal på jobbintervju til! Dette kan variere veldig så igjen, som nevnt ovenfor, gjør research på forhånd. Sjekk ut bedriftens nettside og sosiale medier.
  3. Øv deg gjerne litt med en venn før du skal inn til et jobbintervju! Dette er noe som har hjulpet meg de gangene jeg har vært litt ekstra nervøs for et jobbintervju. Det kan være deilig å få testet ut noen av de tingene man har lyst til å si i selve jobbintervjuet med en man er komfortabel rundt i forkant. Husk: Øvelse gjør mester ????
  4. Tenk over spørsmål du ønsker å stille tilbake til bedriften i jobbintervjuet! Husk: Det er ikke bare du som skal intervjues og stilles krav til. Det er minst like mye din fremtidige arbeidsgiver og arbeidsplass som skal intervjues. Dette er et sted du kommer til å tilbringe mye tid så det er viktig å komme til rett plass. Hvilke faktorer er viktige for deg når du skal inn i ny jobb? Hva slags betingelser har bedriften? Det at du stiller spørsmål tilbake viser at du er genuint interessert i stillingen og setter deg i et positivt lys!
  5. Dra til jobbintervjuet i god tid! Det er bedre å være tidlig ute enn å bli stresset og risikere å komme for sent. Å få en slik start på en allerede stresset situasjon kan gjøre at du føler deg mindre trygg og avslappet under selve jobbintervjuet.

Jeg håper dette kan være til hjelp for deg når du skal forberede deg til ditt jobbintervju. Masse lykke til og husk å puste med magen. Dette klarer du????