Våre 8 beste tips for å skrive cv-en som lander drømmejobben

For et par år siden skrev vi et blogginnlegg med våre beste cv-tips når det kommer til å lage den perfekte cv-en. De siste månedene har vi publisert en del innhold på våre sosiale medier med oppdaterte cv-tips, intervjutips og karrieretips, men vi tenkte det var greit med en liten oppdatering her også.

Her kommer våre beste tips til å skrive cv-en som lander drømmejobben:

  1. CV-en bør helst være på én side. Dersom det blir vanskelig går det helt fint å ha cv-en på flere sider, men husk å ikke ha med for mye tekst. Du skal bare gi dem en liten bit av kakestykke, ikke hele kaken. Cv-en legger grunnlaget for intervjuet. Gir du dem alt med en gang har dere ikke mer å snakke om under selve intervjuet.
  2. Ta med den mest relevante arbeidserfaringen i cv-en. Dersom du har jobbet i noen år, og begynt å få en del erfaring, kan det være en ide fjerne noe av det som står der. Kanskje du kan fjerne at du gikk med avisen og heller gi mer plass til nyere erfaring? Hvis du er helt i starten av karrieren, og ikke har så mye erfaring enda, kan det at du har gått med avisen være helt perfekt å ha med. Du må veie det opp mot hverandre. Hva er det mest relevante for akkurat DEG å ha med i cv-en?
  3. Skriv ALLTID at du kan oppgi referanser etter forespørsel og sørg for å ha disse klare når arbeidsgiver spør.
  4. Ha med relevant kontaktinformasjon, som fullt navn, adresse, telefonnummer og epost, øverst på cv-en.
  5. Oppdater cv-en din jevnlig og skreddersy den til hver enkelt stilling du søker på. Skal du søke på en selgerstilling kan du fokusere på å få fram egenskaper som at du er utadvendt og brenner for å skape relasjoner med nye mennesker. Eller at du har jobbet i butikk tidligere og vet hva det vil si å jobbe med salg. Vis mottakeren av cv-en din hvorfor du søker på akkurat DENNE stillingen.
  6. Ha med et lite felt helt øverst på cv-en hvor du legger inn de viktigste nøkkelpunktene. Det er viktig å fange oppmerksomheten raskt og dette vil være feltet som gir blikkfang helt i starten. Hold det gjerne kort og ta kun med det aller viktigste i dette feltet. Her kan du skreddersy til hver enkelt stilling du søker på.
  7. Pass på å ikke ha et altfor formelt språk på cv-en din. Det er viktig å tenke på at det er DEG de ønsker å bli kjent med!
  8. IKKE lyv på cv-en. Dette kan lett gjennomskues under intervjuet eller hvis du får jobben, og kan være negativt for deg når du skal søke jobb senere.

Jeg håper dette ga dere noen nyttige cv-tips. Dere kan også finne flere relevante cv-tips, intervjutips og karrieretips på våre sosiale medier som TikTok, Instagram og Facebook.

Masse lykke til med cv-en din og jobbsøkingen! Kanskje vi ses på intervju hos oss? Vi har mange spennende stillinger ute, om du er helt i starten av din karriere eller ønsker nye utfordringer. Ikke nøl med å ta kontakt for en hyggelig kaffeprat om dine karrieredrømmer.