Sprell

Vi i Dreamwork har jobbet tett med Sprell gjennom hele rekrutteringsprosessen, for å sørge for at de fikk inn drømmekandidatene. Les mer om hvordan vårt samarbeid har vært, og hvilke tjenester vi har levert til de.

Hvem er Sprell?

Sprell er en leketøyskjede som vil det beste for barna og for kloden. Fra dag én har leker med pedagogisk innhold vært hovedfokus. I løpet av kort tid har Sprell vokst, og de hadde dermed behov for nye kompetente medarbeidere, som representerer Sprell sine verdier.

Uttalelse

Dreamwork har jobbet med search, annonsering, men ikke minst selektering og vurdering av kandidater før de har kommet inn til intervju hos oss. Det har vært verdifull tid å spare for vår del, sånn at vi kunne evne å ta de beste beslutningene når vi skulle rekruttere ansatte. 

Bilde av ansatt sprell leketøysbutikk

Christian Iversen

Daglig Leder,
Sprell

Hva sier kunden om vårt samarbeid?

Problemstilling

Sprell vokste fort på kort tid og i løpet av et år fikk de seks nye butikker. De hadde behov for å rekruttere nye butikksjefer, og kollegaer til hovedkontoret. Sprell er et lite selskap med få ressurser, dermed så de etter en vekst- og rekrutteringspartner. Her kom vi inn i bildet. Slik at vi kunne ta oss av rekrutteringsprosessen og få inn de beste kandidatene. Ved å rekruttere nye kandidater til Sprell, vil merkevaren bli mer synlig i flere av landets byer og for nye, potensielle kunder. Sprell sine online kunder vil kunne nyte godt av å få en fysisk butikk i nærheten.  

Fremgangsmåte

Etter å ha blitt godt kjent med Sprell, og deres konsept, satte vi sammen en kravspesifikasjon på hva slags kandidater de var ute etter. Med vår kjennskap til retail bransjen forsto vi raskt hvilke typer kandidater som ville passe perfekt inn hos Sprell. Vi gikk spesifikt etter kandidater med sans for ledelse, bedriftsforståelse og interesse for det visuelle utrykket i butikk.  

Resultat

Vårt samarbeid med Sprell førte til rekruttering av ti nye kollegaer. Når vi samarbeider med kunder er vi opptatt av å holde en god og ærlig dialog, med tett oppfølging. Vi har jobbet tett med Sprell gjennom hele rekrutteringsprosessen. På denne måten har vi sørget for å til enhver tid møte deres forventninger, og behov. Ved at vi tok oss av rekrutteringsprosessen kunne Sprell fokusere på å åpne, og optimalisere drift i sine nye og eksisterende butikker.