Møt Maria, vår Talent sourcing manager

Rekruttering

Maria har bachelor i sosiologi med spesialisering i HR og personalledelse fra universitetet i Stavanger. Hennes valg av utdanning ble drevet av en dyp interesse for mennesker, deres atferd og læringsprosesser. Underveis i utdannelsesløpet ble Maria veldig opptatt av den første delen av ansettelsesforholdet. Dette førte til at hun valgte å skrive sin bacheloroppgave om onboardingsprosessen.

«Jeg brenner for viktigheten av en god ansettelsesprosess og hvor mye det har å si for kunden, og kandidatene. Det er helt avgjørende at denne prosessen gjennomføres på en trygg og effektiv måte for å unngå feilansettelser og sikre at kandidaten trives i sin nye rolle.»

For å styrke sin kompetanse med en bedriftsøkonomisk forståelse, valgte Maria å ta ett år på BI, hvor hun fordypet seg i økonomiske fag. I tillegg har hun en lærerutdannelse som stammer fra hennes lidenskap for læring, og det å hente ut det beste av mennesker.

«Jeg er utdannet med hovedtyngde i matematikk. Det jeg brenner for er god didaktikk. Dette betyr gode læringsstrategier som gir like muligheter, for at alle skal kunne lære seg matematikk og forstå det. Jeg har troa på at alle kan få det til og at det ikke er noe som heter «Det er bare sånn det er». Dette er noe jeg har tatt med meg videre i livet. Jeg har skikkelig troa på at hvem som helst kan få til hva som helst, og at læring – det er for alle!»

«Av de vi ansetter så er 95% headhuntet eller rekruttert fra våre egne nettverk.»

Maria jobber som avdelingsleder i vår avdeling Dreamwork Financials, sammen med hennes dyktige kollegaer Molly og Emilie. Dreamwork Financials jobber med rekruttering og bemanning av stillinger innen økonomi, regnskap, finans, hr, ledelse og markedsføring. Hovedtyngden til avdelingen, og deres spesialistområde, er på statsautoriserte regnskapsførere.

«Det som gjør Dreamwork Financials unike vil jeg si er det enorme nettverket vårt. Vi jobber hele tiden aktivt med å bygge nettverk. Av de vi ansetter så er 95% headhuntet eller rekruttert fra våre egne nettverk. Mye av tiden vår går til aktiv kandidatkontakt og serach, slik at vi hele tiden sikrer å ha de dyktigste kandidatene tilgjengelige innen fagområdene vi leverer på.»

Maria forteller at en vanlig arbeidsdag for henne gjerne er tredelt hvor en del består av aktiv jobbing med kunder. Her jobber hun med nysalg, kundemøter, møtebooking og oppstarts- og prosjektstyringsmøter. En annen del av hverdagen går til search, for å bygge nettverk og finne rett kompetanse til stillingene som skal besettes. Den siste delen av hverdagen går til å avholde intervjuer.

«Jeg har aldri vært redd for å sette meg selv i nye situasjoner og gå utenfor komfortsonen.»

«Jeg vil si at jeg er en person som drives veldig av motivasjonen for å hele tiden bli en bedre versjon av meg selv enn jeg var i går. Både på det faglige, men også på et personlig plan. Jeg har aldri vært redd for å sette meg selv i nye situasjoner og gå utenfor komfortsonen. Det å lære noe nytt og konstant utfordre meg selv er blitt utrolig viktig for meg, og jeg hater å føle at jeg stagnerer.»

«Da jeg vokste opp var jeg den eneste jenta i en familie med fire søsken. Det kunne fort føles ut som om ingenting ble godt nok og jeg la nok et stort press på meg selv for å lykkes med alt jeg tok for meg. Dette gjorde at jeg utviklet en drivkraft for kontinuerlig forbedring.»

Selv om Maria alltid har satt høye standarder for seg selv, forstår hun viktigheten av å finne balansen og at noen ganger er det lov å si til seg selv at «godt nok er godt nok».

«Jeg blir veldig motivert av å lykkes med noe, spesielt hvis jeg har jobbet hardt for det. Det å se resultatene av innsatsen man legger ned betyr mye og gir meg den energien, og ikke minst gleden jeg trenger for å konstant strekke meg etter nye mål.»

Hvorfor valgte du Dreamwork som arbeidsplass?

Avslutningsvis spurte vi Maria hva det var som gjorde at hun ønsket å jobbe hos oss.

«Jeg begynte min reise i rekrutteringsbransjen da jeg så Dreamwork utlyste en stilling tilbake i 2017. På den tiden var jeg ikke helt sikker på hva bransjen innebar, men jeg hadde en sterk følelse av at det var her jeg hørte hjemme.»

«Grunnen til at jeg fortsatt jobber her i dag, 6 år senere, er fordi dette er en organisasjon som hele tiden ser framover. Vi er en bedrift som tar imot utfordringer og endringer med åpne armer. Alle som jobber her får masse tillitt til å komme med ideer som gjør at man utvikler seg enormt mye. Ikke bare på det faglige, men også som menneske.»

«Det mest spennende med å jobbe her og i denne bransjen er all kunnskapen man tilegner seg. Siden jeg startet, har jeg hatt gleden av å jobbe med flere spennende bransjer. Alt fra salg og retail, til markedsføring, bank og finans. Gjennom samtaler med våre kunder og kandidater, som jobber innen de forskjellige fagområdene, lærer vi stadig noe nytt om bransjene vi rekrutterer til.»

Har du ikke funnet drømmejobben eller drømmekandidaten enda? Vi kan hjelpe deg!

financials

Forfatter: Lisa Semb, Digital Marketer